Leka med Tellstick.. (Allmänt)

av Dubbelagenten, måndag, oktober 23, 2017, 16:50 (120 dagar sedan)

Admin har precis som undertecknad insett lekpotentialen med Tellstick Net.

Nu finns det ju en hel del spännande ytterligare tillbehör som kan användas med Tellsticken. Framför allt i en sommarstuga.

Den här lilla godingen avslöjar genast oönskade besök. Funkar ute som inne.

https://www.kjell.com/se/sortiment/el-verktyg/smarta-hem/433-mhz/sensorer-tillbehor/nex...

Denna magnetbrytare är kalas för dörrar och fönster.

https://www.kjell.com/se/sortiment/el-verktyg/smarta-hem/433-mhz/sensorer-tillbehor/nex...

Finns ännu mer smått och gott. MEN det bästa alla kategorier är androidappen Tasker. Enkelt uttryckt så gör din din smartphone svinsmart. Enkelt uttryckt, sätt ett villkor och när det uppfylls utförs en av dig bestämd uppgift. Länken mellan Telldus Live och Tasker är en app som heter Remotestick.

Remotestick används för att läsa av och styra dina Tellstickprylar. Men den kan oxå skicka värden till Tasker.

T.ex, rörelsedeckaren ovan drar. I Remotestick indikeras den som aktiverad. Det värdet kan nu skickas till Tasker som ett villkor som därmed uppfylls. Nu sker det du själv bestämmer. Kanske du vill starta den där 140-decibelssirenen automatiskt för att ge tattaren som brutit sig in en fin present. Samtidigt startar discorökmaskinen och rökfyller kåken på nolltid. Samtidigt får du en popup i din telefon om att nått jävelskap pågår. Så nu tänder du upp din installerade webbkamera och filmar hela skiten. Tasker skickar även ett SMS till din granne vid stugan om att något hänt så han kan titta åt dig. Tasker gör även en notering i din Google Calendar om hur dags det skedde.

Eller så tänder samma detektor upp myspysbelysning i samma ögonblick du kommer in på tomten.

Eller varför inte få mess eller mejl om tempen sjunker oväntat i kåken?

Eller min egen favorit. Som inte har med stugor att göra. Skaka telefonen så ringer den tanten.

Och så vidare..

Tasker är helt enkelt svinskojjigt. Bara fantasin sätter gränserna. En hel massa appar har plugins för Tasker. Vilket betyder att man kan använda en massa skickliga saker för att styra Tasker.

Kostar 30 spänn tror jag.

Läs mer på http://tasker.dinglisch.net

Kan kännas svårt, men finns gått om guider på nätet. Sedan går det ganska fort att få Tasker att göra som man vill.

Avatar

Leka med Tellstick..

av Admin @, Tyresö, Stockholm, tisdag, oktober 24, 2017, 00:42 (119 dagar sedan) @ Dubbelagenten

Ja..Jag har sett att det finns många roliga saker att koppla till Tellstick, nu har jag bra koll på värmen i huset och kan styra varje rum separat.
Dessutom så ser jag också tempen samt luftfuktigheten i varje rum, ska även applicera det på vinden tänkte jag.

Har ju även en webbkamera monterad för att se vilka som kommer till huset när jag inte är där, har rörelsedeckare som spelar in all rörelse....Tyvärr så får man räkna med att fåglar och insekter påverkar den.

Men en gång redan har jag haft nytta av kameran, den 18 oktober så kom det dit en vit skåpbil liknande min Caddy (Såg ut som en Renault eller Peugot av nyare märke).

Vad har en person där att göra kl 19:30 när det är mörkt ute...? Eftersom det ligger avsides så kan de inte skylla på att de kört fel eller va på väg till en granne (Närmsta granne ca: 500 meter bort).

Nu va inte de kvar mer än max 10 minuter så något inbrott han de inte med, de han försvinna innan snuten han dit som jag ringde dit...Och de var snabba dit!

Tråkigt nog så gick det inte att se reg.skylten på bilen då strålkastarna lös upp och bländade, fick heller ingen bild på personerna (Ställde inte in känsligheten tillräckligt, vilket nu är ändrat).

Men de vistades några minuter runt där jag har mitt släp och veteranbilar, det såg jag på strålkastarskenet, som väl är så ska jag ner på tisdag nästa vecka....Skulle egentligen varit där nu men jag måste förbereda inför båtupptagningen på söndag och lte annat.
Dock kommer jag efter den här erfarenheten att montera upp ytterliggare en kamera som filmar mot huset så man ser ev. bils regnummer, dessutom en x-tra strålkastare så jag får nästan som dagsljus.
Det sitter redan en skylt vid infarten som talar om att det är tv-övervakat.
Mina grannar är nu lite mer observanta efter det här kan jag ju säga....

Leka med Tellstick..

av Dubbelagenten, tisdag, oktober 24, 2017, 10:08 (119 dagar sedan) @ Admin

Som du beskriver hur det ligger skulle jag nog komplettera med en åtelkamera. De är mörkerseende och avslöjar sig inte. Sätt den på infarten till din kåk så den tar bakifrån på ev. besökare så bländar inte strålkastarna. Brukar bli bra bilder direkt till mobilen via mejl.

https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/foto-video/kameror/atelkameror/denver-wcm-...

En av alla i mängden. Batterierna lär palla upp till tre månader. Dessutom kan ju dina kompisar där nere läggas in i sändlistan så de får mejl omedelbart när nån kommer på oväntat besök.

Gräv sedan ner lite kabel och sätt upp x antal led-strålkastare som tänds av en deckare. Runda av med en gammal kassettbandspelare kopplad till fetförstärkare och spela dålig jävla opera över hela stället så är det snart ingen som står ut.

Avatar

Leka med Tellstick..

av Admin @, Tyresö, Stockholm, tisdag, oktober 24, 2017, 10:48 (119 dagar sedan) @ Dubbelagenten

Låter intressant med den där kameran, ska läsa mer om den, verkar inte gå att koppla ihop med Tellsticken dock.... Ska forska i det!

Leka med Tellstick..

av Dubbelagenten, tisdag, oktober 24, 2017, 15:26 (119 dagar sedan) @ Admin

Det är inte meningen. Stoppa i ett kontantkort så sköter den sig själv med hjälp av batterierna. Du får bilderna på mess eller mejl. Egentligen jägare som använder dem. Det som är bra är ju att man inte behöver ha tillgång till el.

Finns flera modeller men kolla så det är en som skickar bilder, och inte bara lagrar dem.

Avatar

Leka med Tellstick.. (Bilder på meny)

av Admin @, Tyresö, Stockholm, tisdag, oktober 24, 2017, 00:49 (119 dagar sedan) @ Dubbelagenten

Lite bilder på menyn, sedan går det att schemalägga m.m..

Jag ser att jag ska höja lite på värmen på elementen i ett par rum... Står lite lågt ändå.. :-D :-D

[image]
[image]
[image]

Leka med Tellstick..

av Rune Batong, måndag, november 27, 2017, 21:22 (85 dagar sedan) @ Dubbelagenten

Tack för schyssta länkar.

Har än så länge kommit dithän att jag kan styra belysning hemma och en kaffebryggare samt läsa av utetemperaturen hemma, men det finns uppenbart potential för utbyggnad. Glad för min mycket teknikintresserade son som nog skulle "go bananas" om vi skaffade hem de däringa prylarna...

:)

RB

Avatar

Leka med Tellstick..

av Admin @, Tyresö, Stockholm, torsdag, november 30, 2017, 17:08 (82 dagar sedan) @ Rune Batong

Tack för schyssta länkar.

Har än så länge kommit dithän att jag kan styra belysning hemma och en kaffebryggare samt läsa av utetemperaturen hemma, men det finns uppenbart potential för utbyggnad. Glad för min mycket teknikintresserade son som nog skulle "go bananas" om vi skaffade hem de däringa prylarna...

:)

RB

He..He..!
Har funnit ett par till bra saker att använda till, bevattningen på gräsmattan...Jag ska sätta upp en kraftig siren och flasher på skorstenen för att skrämma tjuvar!
Möjligheterna är många, kommer lite längre fram montera en höj och sänkbar stopp så man får fyrhjulspunktering om man kör över den....Allt styrt med Tellsticken! :-D

RSS-feed av trådar
powered by my little forum